Lijden aan het leven

Elk leven is waardevol. Geschapen en gewenst door God de Vader en Schepper van hemel en aarde. Dat geloven wij als christenen. Dat willen we ook uitdragen als christenen en leden van de RMU in ons leven. Thuis en op ons werk.

Elk leven is waardevol, ook als het beperkt is door een handicap of oud geworden is. Dan is aandacht voor goede zorg nog belangrijker. De RMU vindt het belangrijk dat jij als werker in de zorg weet wat goede zorg is, wat er van jou verwacht wordt en dan je genoeg informatie hebt om je standpunten te bepalen. Zo kun je goede zorg geven.

Van alle kanten komen er meningen en visies over en op het leven op je af. Nieuwsberichten, persoonlijke ervaringen en verhalen van je patiënten of cliënten, meningen van politici, enz. We ontmoeten mensen de lijden aan het leven en die zoeken naar genezing en verlichting van hun pijn en kwaal. En ook mensen die mensen die dit lijden willen beëindigen.

Wellicht dat onderstaande quotes je helpen om na te denken over waar jij als zorgverlener staat. Hoe kijk jij naar het leven? Wat antwoordt jij op de vragen die deze citaten stellen?

Naar citaten