Terug naar Euthanasie

Literatuur

Bruchem–van de Scheur, A. van, A. van der Arend, C. Spreeuwenberg, F. van Wijmen, R. ter Meulen. De rol van verpleegkundigen bij medische beslissingen rond het levenseinde. Verslag van een landelijk onderzoek naar betrokkenheid en praktijken. De Tijdstroom, Utrecht, 2004.

Levenseinde: vragen over voeding en vocht (RMU) Christen zijn op de werkvloer - Werken op grens van leven en dood. Te bestellen via onze webshop.

Artikel 'Een nationale wilsverklaring' door Esmé Wiegman - van Meppelen Schepping, directeur van NPV | Zorg voor het leven. Reformatorisch Dagblad, 3 september 2014:

Maandagavond 15 februari 2016 zond de NTR op NPO2 de documentaire ‘Levenseindekliniek’ uit, waarin de makers van het programma willen aantonen dat euthanasie ‘moet kunnen’ omdat hierbij de ‘vereiste zorgvuldigheid’ betracht wordt.

De documentaire werd zowel op TV als via internet uitgezonden waarin de programmamakers wilden aantonen dat artsen zorgvuldig met de criteria rond euthanasie omgaan. Hier is veel reactie op gekomen, zowel door voor- als tegenstanders van euthanasie.

Euthanasiecode 2018 De toetsingspraktijk toegelicht (Reg. Toetsingscie. Euth.)

EuthanasieCode 2018 in .PDF | Brochure | Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (euthanasiecommissie.nl)

Wat schrijft de Rijksoverheid over euthanasie?
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/levenseinde-en-euthanasie/euthanasie

Standpunten van de KNMG: https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/euthanasie.htm

https://www.knmg.nl/actueel/dossiers/euthanasie

(Patiënten)informatie vanuit christelijk perspectief: https://npvzorg.nl/thema/euthanasie

Rapport adviescommissie voltooid leven https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2016/02/04/rapport-adviescommissie-voltooid-leven 

Laatst gewijzigd: november 2023